Cu evolutia Internetului si a social media, plus ca oamenii se muta frecvent de acasa pentru facultate, devine tot mai normal ca interviurile pentru un job de videochat de acasa sa aiba loc online in loc de in persoana. Poate fi destul de neplacut, din moment ce ar putea fi dificil sa va concentrati profesionist in timp ce stati pe canapea, iar colega de camera e in camera alaturata.

Pentru a va asigura ca urmatorul dumneavoastra decurge excelent, iata cateva sfaturi utile:

  1. Testati-va conexiunea WiFi.

WiFi-ul dumneavoastra ar putea functiona bine cand postati pe Instagram sau navigati pe Netflix, dar totusi ar trebui sa incercati o sesiune de chat video pe Skype cu altcineva pentru cateva zile inainte de interviu, in acelasi moment al zilei cand interviul dumneavoastra este programat. Unii furnizori de Internet isi impart semnalul intre locuinte, asa ca semnalul devine mai slab diminetile sau serile. Testati-va semnalul pentru a vedea daca va functiona bine fara probleme in timpul interviului. Videochat de acasa

  1. Gasiti un fundal alb.

Chiar daca aveti gusturi bune si va pricepeti la amenajari interioare, acum nu este timpul sa va expuneti munca. Incercati sa gasiti un perete gol, colorat deschis, pentru a sta in fata acestuia la interviul pentru jobul de videochat de acasa. Inlaturati orice obiecte care ar putea distrage atentia din spatele sau de langa dumneavoastra. Faceti spatiul pe care stati curat, astfel incat concentrarea sa ramana pe dumneavoastra, nu pe decorul dumneavoastra.

  1. Stabiliti care iluminare este cea mai buna.

Lumina de deasupra capului dumneavoastra poate parea buna in persoana, dar asigurati-va ca o testati folosind camera calculatorului dumneavoastra pentru a va face fotografii in diferite lumini. Vedeti daca lampile, lumina directa a soarelui sau umbrele desenate ofera cea mai buna iluminare pentru camera calculatorului dumneavoastra, astfel incat sa va puteti asigura ca cel care va ia interviul va va vedea fata fara umbre ciudate.

  1. Stati aproape.

Focusati-va ecranul ca si cand ati lua o poza de profil. Nu stati atat de aproape incat sa vi se vada porii, dar nici atat de departe incat picioarele dumneavoastra sa fie pe ecran. Stati la in jur de 2 metri de ecran, astfel incat ochii sa va fie vizibili. Cand vine vorba de videochat de acasa, contactul vizual este extrem de important. Interviu videochat online

  1. Purtati ceva profesionist.

Un beneficiu al unui interviu online este ca faptul ca puteti sta in pantaloni scurti daca doriti, din moment ce nu vor fi vazuti; totusi, imbracati-va profesionist in partea de sus. O bluza ar putea parea draguta in persoana, dar daca tot ce se vede este de la oasele claviculei dumneavoastra in sus, veti dori ca ceea ce este sus sa para prezentabil.

  1. Nu purtati bratari care produc zgomot.

Bratarile dumneavoastra ar putea arata foarte frumos si la moda cu tinuta dumneavoastra, dar cand sunteti online, zanganitul constant al bratarilor dumneavoastra in timp ce vorbiti (daca va miscati mainile) poate fi foarte deconcentrant si chiar enervant. Lasati-va bratul nedecorat pentru interviu.

Tophostess – Studio Videochat Timisoara from Tophostess on Vimeo.

  1. Puneti-va pisicutele deoparte.

Daca sunteti atat de norocos incat sa aveti animale de companie in locuinta dumneavoastra, asigurati-va ca le lasati intr-o alta camera in timpul interviului. Sa auziti cainii latrand sau sa se urce pisicile pe dumneavoastra in timp ce vorbiti despre ceea ce va recomanda pentru jobul de videochat de acsa poate parea neprofesional, si de asemenea va poate distrage de la ceea ce spuneti.

  1. Puneti-va telefonul pe silentios. Inchideti-va email-ul.

La fel cum va puneti pe silentios telefonul in clasa si va inchideti notificarile de la email cand sustineti o prezentare, faceti acelasi lucru in timpul interviului dumneavoastra. Nu este deloc nevoie de alerte zgomotoase sau tonuri de apel sa va intrerupa concentrarea de la interviu.

Un interviu online poate fi ciudat si bizar, dar daca folositi acesti pasi, veti fi pregatita. Aceasta pregatire va arata bine pentru intervievatorul dumneavoastra si il va ajuta sa va ia mai in serios – chiar daca stati pe canapeaua dumneavoastra. Dumneavoastra mai faceti si altceva pentru a va pregati de interviuri pentru job de videochat de acasa? Impartasiti-va sfaturile despre succesul la interviuri in comentarii, mai jos!

 

Lenjerii pat – Cum avem grija de fiecare in parte
Dulapuri metalice pentru garaje - Curatenie si organizare eficienta
AlinHobby si timp liber
Cu evolutia Internetului si a social media, plus ca oamenii se muta frecvent de acasa pentru facultate, devine tot mai normal ca interviurile pentru un job de videochat de acasa sa aiba loc online in loc de in persoana. Poate fi destul de neplacut, din moment ce ar putea...