Fie ca va doriti cu ardoare achizitionarea catorva arii de pamant pentru promisiunile vietii la tara, sau ati pus ochii pe un lot rezidential dragut intr-o subdiviziune, a cumpara o bucata de teren este un pic diferit fata de cumpararea unei case. Ceea ce urmeaza este un ghid rapid atunci cand vine vorba de un teren de vanzare Timisoara.

Luati in considerare zonarea si planurile de viitor la cumpararea terenurilor

Cand cumparati o casa, problemele de zonare au fost rezolvate cu mult timp inainte ca aceasta sa se fi construit. Acest lucru nu este intotdeauna cazul atunci cand cumpara teren viran, si reprezinta informatii importante. Problemele de zonare pot zdrobi visele Dvs, in functie de planificatorii din judetul respectiv, astfel incat primul pas care trebuie facut atunci cand doriti sa va cumparati un teren este sa mergeti la biroul de urbanism si de planificare local, eventual chiar cel judetean.

Teren de vanzare Timisoara

Uitati-va la planul de urbanism general cu bataie lunga in timp pentru zona in care se afla lotul. Nu numai ca va va spune acest plan cu certitudine cu privire la utilizarea permisa a acestui teren de vanzare Timisoara, de asemenea, puteti afla despre ceea ce aduce viitorul pentru zona imediata. Daca aveti de gand sa va construiti o casa, uitati-va dupa lucruri cum ar fi un viitor depozit de deseuri sau centrale electrice din zona, care pot avea nu numai un impact negativ, ci de asemenea chiar o modificare substantiala a valorii stilului de viata.

Ati condus vreodata masina pe o mare autostrada si v-ati intrebat de ce Dumnezeu si-ar construi cineva o casa atat de aproape de ea? Sansele sunt destul de mari ca respectiva casa sa fi fost construita inainte de autostrada, iar proprietarii de case nu avut nicio idee ca autostrada respectiva a fost planificata pentru viitor. In cele mai multe situatii, ei nici nu s-au deranjat sa verifice inainte de a construi pe terenul lor. Daca nu puteti sa descifrati planurile suficient de bine pentru a spune daca sunt planificate imbunatatiri rutiere sau autostrazi, cereti sfaturi si asistenta de la unul dintre angajatii biroului de urbanism.

Va cumparati un teren cu acces usor?

Cum veti ajunge la proprietate? Daca e pe un drum public principal, cel mai probabil acest lucru – accesul – nu va ridica nicio problema. De multe ori, in special in zonele rurale, accesul la o bucata de teren se poate face doar peste proprietatea altcuiva. In aceste cazuri, fara ceea ce este cunoscut ca o „servitute”, proprietatea este considerata fara iesire. Asigurati-va ca se acorda in scris un drept de servitute (drept de trecere), inainte de a accepta sa cumparati terenul de vanzare Timisoara. In plus, in cazul in care nu exista niciun drum existent catre proprietatea respectiva, va trebui sa luati in calcul, la pretul de achizitie, si costul de a construi drumul respectiv.

Nu uitati de utilitati!

Pe larg, in dezvoltari mai mari planificate, constructorul are, in general, grija a aduce utilitati, cum ar fi apa, gaze naturale si energie electrica, pentru terenuri. Daca proprietatea se afla la tara, cumparatorii ar putea avea nevoie sa li se asigure sistemul de utilitati si canalizare si, uneori, poate fi obligat sa ia in calcul si costul de foraj al unui put sau sa isi instaleze un sistem cu fosa septica.

Agent imobiliar

Obtineti oferte cu privire la orice lucru care trebuie sa fie efectuate inainte de semnarea unui contract de achizitie, sau vorbiti cu agentul imobiliar al dumneavoastra ca sa faca mentiunea de conditionare inainte de a va da dumneavoastra acordul. Pentru ca orice lucru pe care nu il aveti de la bun inceput in privinta terenului de vanzare Timisoara va necesita cheltuieli suplimentare pe care doar dumneavoastra le veti suporta…

Servicii eficiente si rapide de tractari auto
Trambulina si sfaturi pentru folosirea ei in siguranta
AlinAfaceri si comertimobiliare
Fie ca va doriti cu ardoare achizitionarea catorva arii de pamant pentru promisiunile vietii la tara, sau ati pus ochii pe un lot rezidential dragut intr-o subdiviziune, a cumpara o bucata de teren este un pic diferit fata de cumpararea unei case. Ceea ce urmeaza este un ghid rapid...